lauantai 23. helmikuuta 2013

Kuulumissii

Villavaarassa on eletty hiljaiselämää. Käsityöt ovat jääneet vähemmälle arjen aherruksessa. Koko syksyn ja talven jatkunut poikasen sairastelu on myös vaatinut sairaalareissuja ja tutkimuksia. Tähystyksen tulokset eivät ole vielä tulleet, mutta nyt muutaman viikon kestänyt gluteeniton ruokavalio on tuonut helpotusta tilanteeseen. Ehkäpä kyseessä on keliakia tai gluteeniyliherkkyys, vaikka tulehdusarvot ovatkin olleet koko ajan normaalit, eikä kokeissa ole löytynyt mitään. Kyse on siis ollut kovista päivittäisistä vatsakivuista, muita oireita ei ole ollut. Onneksi gluteeniton ruokavalio ei nykypäivänä ole ongelma - juurikin tekaisin mokkapalat, pitkästä aikaa.

Ihan ilman käsitöitä en ole ollut. Afrikankukkia on koukulla jälleen. Projekti on kyllä vielä ihan keskeneräinen.Eläinpuolella ei ole mitään uutta. Heta-lapinkoiramme täytti 13 vuotta ja on vielä ihan iloinen ja reipas koira. Sipe on samanlainen suhari kuin ennenkin. Tilda kasvatti pörheän talviturkin:


Kevät on koittamassa! Huraa, huraa, huraa!

5 kommenttia:

 1. Ikävää, että lapsi on ollut kivulias. Hyvä kuulla, että ruokavaliolla on tullut hyviä tuloksia.

  Afrikankukkasi ovat aivan ihania :) Mulla on vuosi sitten virkattuja kukkia odottamassa lisäkavereita, mutta eipä ole tullut inspistä jatkaa... Sitä odottaessa :)

  VastaaPoista
 2. Kurjaa tuo kipuilu, meiltä löytyy perheestä yksi gluteeniton ja tosiaan nykyään on hyvin saatavilla valmiitakin tuotteita. Leipä on varmaan se suurin totuttelun aihe ja muutos.

  Kevättä täälläkin odotellaan jo kovasti - ja retriittiä!

  VastaaPoista
 3. Tosi ikävää, että poika on kärsinyt pahoista kivuista. Toivottavasti ruokavalio tuo avun.

  VastaaPoista
 4. ihanat herkkuvärit afrikankukissa, saisit oikeaastaan opettaa mulle niiden teon

  VastaaPoista
 5. Sinäkin olet hurahtanut Africankukkiin.

  VastaaPoista