tiistai 17. kesäkuuta 2014

Mopot ja niin edelleen

Ystäväni Eikun kanssa teimme "kesäretken" Jyväskylään lauantaina. Niin ja olihan siellä Titityyn kesämiittikin. Hiukan mopo karkaili käsistä. Taidan tuon kassin ottaa elokuussa töihin mukaan.Yhdet perussukat tulivat reissulla valmiiksikin, mutta taitavat vielä majailla käsityöpussukan uumenissa.

Tänään ostin sitten Joen kaupungista itselleni erittäin toivotun synttärilahjan - Pia Ketolan, Eija Bukowskin, Leena Kokon, Anne Bäcklundin ja Sari Suurosen Sukupolvien silmukat. Kiitos tekijöille upeasta kirjasta! Aihe - rajan taakse jääneen Karjalan sukka- ja lapasmallit - on minulle läheinen äitini uukuniemeläis-kurkijokelaisen taustan takia. (Ja taitaapa siellä olla ripaus jaakkimalaisuuttakin.) Mikä parasta kirjan mallit näyttävät olevan melko helppotekoisiakin, ovathan esiäitimme niitä neuloneet ja koukunneet arkiaskareiden lomassa.
 

Puikoille pääsivät kuitenkin ensin Ullaneuleesta Daga-sukat ihanasta Hopeasäikeestä.

3 kommenttia:

 1. Mukavaa, että sait uunituoreen kirjan. Työryhmän puolesta toivon sinulle mukavia hetkiä karjalaisten neuleiden parissa. Itseltämme mopo karkasi kädestä ja 20 mallin sijaan kirjassa on yli 40 ohjetta ja sen lisäksi vielä noin 45 kaaviota, joihin ei liity erillistä ohjetta.

  Toivottaa työryhmään kuulunut Pia

  VastaaPoista
 2. Kassisi ainakin kerää huomion :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kassi ja ihan mun värisiä lankoja! :) Pitääkin pistäytyä katsomassa löytyykö kirjaa vielä hyllystä.

  VastaaPoista