sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kurkijoen lapaset

Sain Väriä elämään -blogin Pialta ohjeen Kurkijoen lapasiin. Tätä ohjetta ei ole Sukupolvien silmukat -kirjassa, vaan se on ilmestynyt Kurkijokelainen-lehdessä.


 
Lankana on ilomantsilaisen Maukkulan tilan kaksisäikeinen kainuunharmaksen villalanka sekä Pirtin kehräämön kaksisäikeinen sukkalanka, jonka olen värjännyt happoväreillä itse. En ole aiemmin pitänyt ebenpuisista sukkapuikoistani, koska ne eivät luista yhtään, mutta tässä työssä ne olivat mainiot. Puikkojen koko 2½.

Kurkijoen mallin valitsin, koska sain syksyllä selville äidinisäni suvun eläneen Kurkijoella vuosisatoja. Nämä pidän kyllä ihan itse.

9 kommenttia:

 1. Kauniit, sellaiset iloiset mutta rauhalliset, tuo malli kiinnostaa minuakin. Tuota kainuuharmastakin Ilomantsista on odottamass inspiraatiota.

  VastaaPoista
 2. Olisiko mahdollista saada tämä ohje? Mieheni suku on kotoisin Kurkijoelta ja nyt olisi oiva tilaisuus lahjoa koko suku nimikkolapasilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liza, kysäisepä suoraan Väriä elämään -blogin Pialta ohjetta. Hieno lahjaidea!

   Poista
 3. Todella kauniit lapaset (täällä päin sanotaan vanttuut), ihanan rauhalliset värit.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että sait lapaset aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Hei,
  olisiko mahdollista saada ohjetta Kurkijoen lapasiin. Olisin kovasti kiitollinen siitä. Laitoin viestiä Pialle hänen blogiinsa, häneltähän olit ohjeen saanut. Pian blogia on kuitenkin päivitetty viimeksi vuosi sitten, joten epäilen, ettei Pia saa viestiä. Sukupolvien silmukat kirjan tilasin juuri Adlibrikseltä. Upeaa, että sellainen on tehty!

  VastaaPoista