lauantai 11. elokuuta 2012

Afrikankukkapeitto

Mihin aika hurahti juhannusillasta elokuun puoliväliin? No tähän!

Tadaa! Afrikankukkatorkkupeitto:

 
Malli: Afrikankukkapeitto SK 4/2012
Koko: leveyttä metrin verran, pituutta n. 130 cm
Lanka: kasvivärjätty Gjestalin Maija (+ pari kerää teollisesti värjättyä lisäksi, esim. tummanruskea), värien lähteinä mm. veriseitikki, santelipuu, sipulinkuori, suopursu, saksanpähkinä, kaikki terälehdet ovat itse indigolla värjättyä sinistä
Langanmeneki: 1010 g
Koukku: 3½ Addi
Muuta: Virkkasin vielä ylimääräisen kerroksen kiinteitä silmukoita ulkoreunaan, olisi muuten näyttänyt keskeneräiseltä. Olen virkannut tosi vähän, joten oikein ylpeä olen itsestäni. Voi kun vielä saisi värit oikein valokuviinkin!

Edit-täti tuli vielä kertomaan, että ohjeesta poiketen palat on virkattu yhteen kiinteillä silmukoilla, ei ommeltu. Virkkasin ensin rivit pitkiksi pystysuoriksi suiroiksi ja sitten pitkät sivut yhteen. Kiitos ihanista kommenteista!

31 kommenttia:

 1. Vau! Upean peiton olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Onpa upea peitto! Afrikankukka on sellainen malli joka minullekin kelpaisi, en oikein välitä isoäidinneliöistä. Juuri tuli värjättyä lisää lankojakin... Kaikkea pitäis tehdä! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto kuin elokuun kukkamaa. Olen Sonjan kanssa samaa mieltä paljon kauniimpi malli kuin isoäidinneliö, josta minäkään en välitä.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän se on niin että kasvivärjätyillä langoilla saadaan ihan erilaisen näköinen tuotos kuin valmisvärilangat. Siinä on sitä jotain. Meinaan olen kutonut joskus -97 shaalin omista värjäämistä langoista, loimetkin itse loin ja laitoin ne kangaspuihin. En ole raaskinut käyttää sitä. Pitäis kuvata ulkona ja laittaa blogiin esille.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan peiton olet tehnyt, upeat värit.

  VastaaPoista
 6. Wau!Tosi tosi hieno!
  Mullakin on noita kukkasia valmiiksi virkattuna.Kukahan päättelis langat?Voin sitten taas osallistua palasten yhdistämiseen! :)
  Hatunnosto ahkeralle virkkaajalle!

  VastaaPoista
 7. Syystäkin voit olla ylpeä, todella kaunis käsityö!

  VastaaPoista
 8. Voihan veljet, kuinka upea peitto!!

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis! On siinä jokunen tovi vierähtänyt tilkkuja tehdessä, ei miulta onnistuisi.

  VastaaPoista
 10. Näin peittosi virkkausringissä, ja tulin kurkistamaan tarkempia tietoja ja täältähän niitä löytyi. Tuota sinisen sävyä ihailen kovasti ja muutenkin nuo itsevärjätyt langat antavat peitolle ihanan ekstralisän. Kaunista kertakaikkiaan! :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis peitto. Nuo kasvivärjätyt langat ovat niin kauniita ja värit sointuvat keskenään.
  Kyllä tuohon virkkaukseen saa aikaa menemään - nopeasti sinä olet tuon virkannut. Mulla on tekeillä villatakki ja vasta muutaman palasen olen kesän aikana ehtinyt virkkaamaan. Ehkä se valmistuu joskus - tai sitten siitä tulee laukku....

  VastaaPoista
 12. Jopa on upea peitto. Tykkään noista väreistä.

  kohta laitan väripadan taas porisemaan, katsotaan mitä tänään tarttuu lankoihin.

  VastaaPoista
 13. Wau. :O Sietääkin olla ylpeä. Itsekin sain ensimmäistä kertaa elämässäni siistiä virkkausjälkeä aikaan ja se tuntui hienolta, mutta mie tein vain pienen kaistaleen. Poksauta jo shamppanjapullo, olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
 14. Miten äärettömän kaunis peitto onkaan:)

  VastaaPoista
 15. Aivan upea peitto! :)

  VastaaPoista
 16. SNY ihastelee....vau!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 17. Aivan valtavan upea työ! Laitoin linkin tähän sivuusi omaan blogiini http://twijgje.vuodatus.net/, toivottavasti on OK.

  VastaaPoista
 18. Upea! Tulee jotenkin auringonlasku afrikassa mieleen noista väreistä!

  VastaaPoista
 19. Aivan mahtava ja todella kaunis peitto. Upeat värit peitossa. Wautsi!!! Ite lähinnä vain haaveilen noista virkatuista peitoista kuten tästä ja isoäidinneliöistä. Pitäs tietysti vaan kokkeilla, kun kuitenkin ossaan vähän virkata.

  VastaaPoista