lauantai 7. heinäkuuta 2012

Värjäis

Oli kesän kaunein päivä, joten mökille siis. Pakastimesta mukaan jätskiä ja pari rasiaa sieniä. Toissakesäisestä jemmasta löytyi vielä pähkinäpussikin. Olin säilönyt sen erinäisten valkeiden ja sinisten jauheiden kanssa mökin varaston ylähyllylle. Ja taas oli flow päällä - ihan ilman hallusinogeeneja.

Lankana veriseitikkivärjäilyissä Gjestalin Maija. Ruskea saksanpähkinällä värjätty Kujeen sukkalankaa varastoistani. Vyyhdet ovat vielä kuvassa kosteita mutta väri oikeasti tasainen ja syvä, mitä  vanha Canonini ei suostu tajuamaan.


Veriseitikistä ei näyttänyt jälkiväriä irtoavan tarpeeksi, joten jätin muutaman vyyhden yöksi hautumaan vielä pähkinäpuun jälkiväriin. Samoilla tarpeilla värjäsin pari kesää sitten, mutta silloin saksanpähkinällä värjätty lanka jäi vähän pliisuksi. Nyt väri on oikein kaunis mokanruskea - oikein iloinen yllätys.

Värjäilyn jälkeen saunaan ja uimaan! 

Sarah Bernhardtitkin alkavat aukoa nuppujaan. Jokakesäinen pakollinen pionikuva:

 
Aurinkoista viikonloppua kaikille!


6 kommenttia:

 1. Tulipa kauniinväristä lankaa!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. OOh, ihanan väristä lankaa sait aikaseks.

  VastaaPoista
 3. Mahtavan värisiä lankoja. Noista on ilo neuloa.

  VastaaPoista
 4. Että seitikkimaniaa siellä... ;) Ihanan värisiä kyllä tuli, mitä pähkinöitä käytit ja miten paljon että sait noin ruskean värin aikaan? Itsekin olen tässä aatellut että pitäisi noita lankoja värjäillä kunan saisi aikaiseksi mennä apteekkiin itkemään että tilatkaa alunaa... Mitä lankaa värjäilit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli Tetriltä tilattua saksanpähkinää. Olisko ollut 100 g:n pussi. Alunaa on varmasti apteekissa, mutta sitä pitää erikseen pyytää, koska sitä ei ole esillä myymälässä. Joutuvat mittaamaan aineen erikseen, joten pienen hetken kestää. Ainakin Outokummusta sain nyt alkukesästä. Minulla on kyllä sitä nyt aika paljon, joten saat minulta. Varastoistani löytyi nimittäin edellisvärjäilyn alunatkin.

   Poista
 5. Kauniita ovat langat! Itse olen vasta jemmannut kuivattuja veriseitikkejä, joita löytyi viime syksynä hyvin. Jospa raaskisi tänä syksynä värjätäkin.

  VastaaPoista